lauantai 14. syyskuuta 2013

Ihanaa moussakaa ja omenapiirakkaa nimppareiksi!!

Uskomattoman kaunis ja lämmin syksy vain jatkuu! Innostuin eilen punttisalin jälkeisillä energioilla ruoanlaiton lisäksi leipomaan vaikka mitä, riitti herkkuja pakkaseen asti!

Ensin kokkasin perheelle lupaamani Moussakan. Se on ollut meidän perheen herkkua toissakesäisen Corfun matkan jälkeen! Sieltä kotiuduttuamme uskaltauduin kokeilemaan miltä maistuu itse tehty kreikkalainen herkku ja hyvää siitä tuli. Sittemmin olen tehnyt sen karitsanjauhelihasta, kuten se Kreikassa kaiketi tehdään! Munakoiso on vaan niin hyvää!!




Reseptin bongasin silloin netistä ja sitten olen sitä muokannut omaksi...olen meinaan hyvin huono noudattamaan resepteja pilkun tarkasti ja useinmiten seuraavalla kokkauskerralla teen jo oman pään mukaan! Noh, näin se jotakuinkin menee...

Ruskistetaan 800 gr karitsanjauhelihaa sipulin kanssa öljyssä. Lisätään tomaattimurskaa ja suolaa sekä mustapippuria ja yrttejä oman maun mukaan. Siivutetaan pitkittäin neljä munakoisoa uunipellille, oliiviöljyä ja suolaa molemmin puolin. Paistetaan hetken aikaa 200 asteessa, ei liian pehmeiksi! Sitten kuorin kolme perunaa ja viipaloin ne ohuiksi siivuiksi, höyrytän niitä höyrykattilassa hetken, koska uunissa ne saattaisivat jäädä koviksi. Lopuksi ennen kasaamista valmistetaan beschamel-kastike: voita, jauhoja, maitoa, suolaa, pippuria ja muskottipähkinää!

Kasataan vähän kuten lasagne, pohjalle munakoisot, päälle karitsanjauhelihakastiketta, sitten beschamel-kastiketta, perunaa ja taas alusta. Päällimäiseksi jätän munakoison ja beschamelin sekä juustoraasteen. Koko komeus uuniin 175 asteeseen noin neljäksikymmeneksi minuutiksi. Tästä herkusta täyttyy maha todella helposti...aah!

Meidän esikoisella on tänään nimipäivä ja hän toivoi piirakkaa nimppariksi, ja että sitä saa heti aamiaiseksi <3 Vapaalla kädellä pyöritetystä omenapiirakasta tuli vähän soikea, mutta hyvältä se maistui aamulla aamupalaksi!




Jäi vähän isällekin...


Tänään äitikkä pääsee pitkästä aikaa juhlimaan ja vuorossa ystävän nelikymppiset! Pikkasen kuohuvaa luvassa!

Aurikoista syysviikonloppua kaikille!!


Villa Tähkä

2 kommenttia:

  1. Toooooosi upee syksy, kiva aika sun viettää äitiyslomaa. Mä oon kans sellainen, etten pilkulleen noudata ruokaohjetta tai neuleohjetta ym. Vika toi vuoka.

    VastaaPoista
  2. Niin onkin, ihana syksy!!

    Vuoka on ihanan Ritvan, eli Idan kummin lahja meille... tuollainen savivuoka on aivan onnen omiaan tällaiseen uuniruokaan. Olen tässä vuoassa valmistanut leivinuunissa puuroja, patoja ja muita uuniruokia, aivan ihana... näitä vuokia on muuten kaksi meillä, isompi ja vähäm pienempi!!!

    VastaaPoista